Bezienswaardigheden Den Bosch: 7 mooie plekken in de stad

De mooiste bezienswaardigheden in Den Bosch: 7 mooie plekken.

In de binnenstad van Den Bosch zijn talloze mooie plekjes te vinden. Zoals aan de binnendieze of in de wijk Uilenburg. En historische bezienswaardigheden zoals de Sint-Jan of het stadhuis aan de markt. Met de speurtocht Den Bosch van Sleutels van de stad ontdek je deze mooie plekken op een originele manier.

De Sint-Jan: de trots van Den Bosch

Misschien wel één van de mooiste bouwwerken in Nederland. Een prachtige kathedraal gebouwd in gotische stijl. Met bijzonderheden zoals de ‘luchtboogfiguren’ die je nergens anders ter wereld ziet. Het is terecht dat de inwoners van Den Bosch zo trots zijn op hun Sint-Jan. Bij ieder bezoek aan de kerk, ontdek je steeds weer nieuwe dingen. Een schitterend glas-in-lood raam of een engel met een telefoon in haar handen. Dat laatste is een modern detail wat na de laatste restauratie is toegevoegd.

sint jan bezienswaardigheden den bosch

Uilenburg: de mooiste wijk in Den Bosch

Wat ons betreft de mooiste wijk in het historische centrum van Den Bosch: Uilenburg. Hier vind je de leukste cafés, restaurants én winkels van de stad. Door de wijk stroomt de Binnendieze en dat geeft de wijk ook het bijzondere karakter. De meeste straatjes zijn autoluw. Bij mooi weer is het dus heerlijk rustig vertoeven op één van de terrasjes.

Binnendieze: talloze mooie plekjes

De Binnendieze stroomt als een rode draad door de historische binnenstad van Den Bosch. Aan de Binnendieze vind je ook de mooiste plekjes. Pittoreske pleintjes, straatjes en hoekjes. Bruggetjes en tunneltjes. Volg de Binnendieze en je komt vanzelf bij allerlei mooie bezienswaardigheden in Den Bosch. Beter nog, maak een rondvaart door de Binnendieze. Stap op in de Uilenburg of vlakbij de Parade en bewonder Den Bosch vanaf het water.

bezienswaardigheden den bosch binnendieze

Het Stadhuis: één van de bezienswaardigheden Den Bosch

Het Stadhuis is gelegen aan de grote markt van de stad Den Bosch. Een mooie bezienswaardigheid Den Bosch gebouwd in de Hollands Classicisme stijl. Eén van de bijzonderheden van het gebouw is de klokkentoren met een klok die stamt uit de 14de eeuw. Ga naar de grote markt en neem een kijkje bij het stadhuis. Met een beetje geluk zie je nog een kersvers bruidspaar de trap af komen.

Het Noordbrabants museum

Het Noordbrabants Museum is een eigentijds museum voor kunst, geschiedenis en cultuur, midden in het gezellige centrum van Den Bosch. Een fraai bouwwerk gelegen in het Museumkwartier van de stad. Op korte afstand van het Noordbrabants museum vind je ook het stedelijk museum.

noordbrabants museum bezienswaardigheden den bosch

De parade: plein vlakbij de Sint-Jan

De parade is één van de meest bekende pleinen in Den Bosch, gelegen naast de Sint-Jan. Aan de parade vind je allerlei leuke cafés en restaurants. Terwijl je geniet op één van de terrasjes heb je een fraai zicht op de Sint-Jan. Voor een stukje cultuur steek je gewoon het plein over en bezoek je het ‘Theater aan de parade’.

Bosche bollen zijn de echte bezienswaardigheden in Den Bosch

Niet echt een bezienswaardigheid maar wel een begrip in Den Bosch en bekend in heel Nederland: de Bosche bollen. Een heerlijke lekkernij van beslag gevuld met slagroom en geglazuurd met pure chocolade. En de lekkerste Bosche bollen vind je bij banketbakkerij Jan De Groot. Ga je Den Bosch bezoeken en heb je zin in iets lekkers? Dan weet je wat je moet kiezen.