Noordbrabants museum speurtocht den bosch

Kunst en geschiedenis in het Noordbrabants Museum

Een eigentijds museum in het centrum van Den Bosch.

Het Noordbrabants Museum is een eigentijds museum voor kunst, geschiedenis en cultuur, midden in het gezellige centrum van Den Bosch.

Wisselende tentoonstellingen

In de sfeervolle 18de-eeuwse paleiszalen en moderne tentoonstellingsruimten komen de tentoonstellingen tot leven. Het museum toont internationale kunst, maar ook jonge talentvolle kunstenaars krijgen een podium. Of ze nu uit Brabant, Londen of New York komen. De verbinding tussen de kunstenaars is het inspirerende verhaal achter hun werk.

Vaste collectie Noordbrabants Museum

De vaste collectie bevat spraakmakende werken van meesters als Vincent van Gogh, Jan Sluijters en de familie Bruegel. Ze vertellen het verhaal over het verleden en heden van Brabant. Daarnaast toont het museum een brede collectie hedendaags werk van Brabantse kunstenaars.

Eindeloos ontdekken

Samen met Design Museum Den Bosch vormt het Noordbrabants Museum het Museumkwartier ’s-Hertogenbosch. Het is één van de grootste museumcomplexen in Nederland, gelegen midden in de oude binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Met ruim 5.000m2 tentoonstellingsruimte, een moderne brasserie, een museumwinkel en een prachtige binnentuin is er altijd iets om te ontdekken.

Combineer een bezoek aan het Noordbrabants Museum met een speurtocht in Den Bosch van Sleutels van de stad.

Kijk voor meer informatie over het museum op de website van het Noordbrabants Museum.