harderwijk bezienswaardigheden vischmarkt

Harderwijk bezienswaardigheden: de 5 mooiste plekken

Harderwijk bezienswaardigheden voor een dagje weg of stedentrip. 

Harderwijk is een heerlijke bestemming voor een dagje weg of stedentrip in Nederland. De stad heeft genoeg te bieden. Een pittoreske historische binnenstad, goede restaurants en de prachtige boulevard waar je direct een vakantiegevoel krijgt. Er zijn heel wat mooie plekjes om te ontdekken. Wij hebben 5 Harderwijk bezienswaardigheden op een rijtje gezet.

Ga je graag op ontdekking in Harderwijk en andere mooie stadjes?
[mks_button size=”medium” title=”BEKIJK SPEURTOCHTENPAKKET” style=”squared” url=”https://www.foodreizen.nl/bestel-digitaal” target=”_self” bg_color=”#50aeb5″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

De Vischmarkt

De Vischmarkt, of Vismarkt, is volgens ons het mooiste plein van Harderwijk. En volgens de mensen die aan het plein wonen, is het zelfs het mooiste plein van Nederland. Vanaf de strandboulevard loop je zo onder de Vischpoort door, richting de Vischmarkt.

harderwijk bezienswaardigheden vispoort

Ten tijde van de Hanze werd hier vooral koren, graag en vis verhandeld. Nu staat het bekend als culinair plein waar zelfs 2 sterrenrestaurants zijn gevestigd. Een andere eye catcher is de waterval met culturele afbeeldingen. Op de muurtjes rondom de waterval kunnen kinderen even heerlijk spelen.

De straatjes rondom de Vischmarkt behoren tot de mooiste straatjes van Harderwijk: de Blokhuissteeg, Burgtstraat en Straat van Sevenhuysen.

harderwijk bezienswaardigheden vischmarkt

Harderwijk bezienswaardigheden wandeling

De binnenstad van Harderwijk is eigenlijk één grote bezienswaardigheid. Leuke, kleine straatjes. Mooie pleintjes. Oude stadspoorten. En allerlei pittoreske doorkijkjes en hoekjes. Maak een wandeling door het Hortuspark, loop langs het Linneaus torentje en het Marius van Dokkum museum en je komt bij het historische Kloosterplein. Wandel dan door de Paradijspoort en je komt uit op één van de mooiste pleintjes van Harderwijk: de Smeepoortenbrink.

De Smeepoortenbrink is een prachtig pittoresk pleintje. Een fijne plek om even rond te dwalen en om de mooie huisjes aan het plein te aanschouwen. Eén van de mooiste plekjes die je bezoekt tijdens een wandeling langs Harderwijk bezienswaardigheden.

Strandboulevard en de haven

Wat ga je zeker doen in Harderwijk? Een wandeling maken op de strandboulevard. Langs het water van het Veluwemeer, net buiten de stadsmuren van de historische binnenstad. Met aan de ene kant de stadshaven waar prachtige boten in liggen te dobberen, en aan de andere kant allerlei gezellige cafés, terrasjes en winkeltjes.

Een fijne plek om rond te dwalen op een mooie zomerse dag. Het is dan ook heerlijk vertoeven op één van de vele terrasjes. En vanaf die terrasjes kun je lekker ‘bootjes kijken’.

harderwijk bezienswaardigheden haven boot

Marktplein en stadsmuseum

Het marktplein is het hart van het centrum van Harderwijk. Aan het plein vind je diverse leuke cafés en restaurants. In de zomer geniet je hier op één van de vele terrasjes. Met uitzicht op één van de mooiste gebouwen van de stad: het stadsmuseum.

Het stadsmuseum is een streekmuseum waar het verhaal van Harderwijk wordt verteld. Hier leer je meer over de geschiedenis van de stad en over de Harderwijk bezienswaardigheden.

Het stadsstrand

Vlakbij de historische binnenstad, aan het water van het Veluwemeer, ligt het fijne stadsstrand. Een heerlijke plek om even af te koelen. Even de schoenen uit om te wandelen door het losse zand.

Het stadsstrand is een veilig strand voor kinderen. Het water komt tot aan de knieën dus de kinderen kunnen hier lekker in het water spelen. Het strand is met name in de zomer een populaire plek. Waar sportievelingen een potje volleyballen en waar muzikanten een relax muziekje spelen.

Wist je dat wij onlangs verbleven in Hotel Marktzicht in Harderwijk? Bekijk het verslag van onze heerlijke reiservaring in Harderwijk. Nog meer informatie over wat te doen in Harderwijk? Bezoek de website van Heerlijk Harderwijk.