Even ronddwalen in de historische Vlaaikensgang

Tip: ga ronddwalen in het oudste straatje van Antwerpen, de Vlaaikensgang. 

Midden in de drukke binnenstad van Antwerpen vind je een rustig en schilderachtig steegje waar het lijkt alsof de tijd is stil blijven staan. In de gang dwaal je langs 11 achterhuizen. De Vlaaikensgang (Vlaeykensgang) ligt verscholen tussen de Oude Koornmarkt en de Hoogstraat. Onze tip: ga daar lekker even ronddwalen. Hoe kom je daar precies? Voer het volgende adres in op je Google Maps: Oude Koornmarkt 16.

Ga je graag op ontdekking in mooie stadjes?
[mks_button size=”medium” title=”BEKIJK SPEURTOCHENPAKKET” style=”squared” url=”https://www.foodreizen.nl/bestel-digitaal” target=”_self” bg_color=”#50aeb5″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Wat is de geschiedenis van de Vlaaikensgang?

De geschiedenis van de Vlaaikensgang gaat terug tot 1591. In beginsel werd deze bewoond door de familie Rockox, een vooraanstaande familie in Antwerpen. Later woonden in de Vlaaikensgang de allerarmsten van de stad. En de schoenmakers, die de noodklok van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal moesten luiden.

In de jaren 60 ontstond in Antwerpen het plan om de Vlaaikensgang weg te halen, zodat er een parkeerplaats gebouwd kon worden. Gelukkig waren veel mensen hier op tegen. De toen 21-jarige Axel Vervoordt kocht de gang en redde zo het bestaan van de Vlaaikensgang.

Is er een restaurant in de Vlaaikensgang?

Jazeker, er zijn een aantal restaurants in de Vlaaikensgang in Antwerpen. Ten eerste het bekende restaurant ‘Sir Anthony Van Dyck’, dat zelfs een tijd lang in het bezit was 2 Michelin sterren. Een ander, meer betaalbaar restaurant is restaurant ’t Hofke. Een mooi, romantisch restaurant in een historisch decor. Vooral het terras in het kleine steegje is een bijzondere plek.