riquewihr bezienswaardigheden riquewihr

Riquewihr bezienswaardigheden: de mooiste plekken

Ontdek het schilderachtige dorpje in de Elzas.

Hier wil je naartoe! Dit is Riquewihr, een dorpje in de Elzas. In het noordwesten van Frankrijk. Hier voelt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Het heeft de sfeer van een ouderwets, gemoedelijk en romantisch wijndorpje. Riquewihr is een bekende toeristische trekpleister. En dat komt ook omdat het stadje is geklasseerd als één van de ‘plus beaux villages de France’.

Riquewihr bezienswaardigheden: wat zijn de mooiste plekken?

Het stadje Riquewihr

Riquewihr is eigenlijk één grote bezienswaardigheid. Binnen de oude stadsmuur is er genoeg te zien. Bewonder de prachtige oude huisjes in roodbruine stenen. Wandel door de mooie hoofdstraat Rue de Charles de Gaulle die vanaf de stadspoort naar beneden kronkelt richting Hotel de Ville. En vanuit de hoofdstraat ontdek je ook allerlei mooie steegjes.

Bewonder de mooie vakwerkhuizen met alle kleuren van de regenboog. Huizen met veel karakter, prachtig beschilderd en vaak versierd met schitterende bloemen. En ontdek wat er te zien is in de huisjes. Misschien zit hier wel een heerlijk restaurantje of een superleuk winkeltje. Misschien is dat nog wel het allerleukste om te doen in Riquewihr.

De oude stadspoort Dolder

Deze oude toren werd gebouwd in 1291. Het was de toegangspoort tot de stad en een uitkijktoren. Toen had de poort ook een echte ophaalbrug. Nu lopen er dagelijks vele toeristen onder de poort door. De stadspoort is één van de mooiste Riquewihr bezienswaardigheden.

De Dieventoren

Bezoek de dieventoren, waar verdachten vroeger hun misdaden moesten opbiechten. Je kunt dan nog een oude martelkamer zien. Een bijzondere plek om even gezien te hebben.

Het hoogste vakwerkhuis van de regio

Een mooi stukje architectuur bewonderen? Bezoek het hoogste vakwerkhuis van de regio. Het huis bestaat uit vijf fraaie verdiepingen. Net zoals deze hadden veel vakwerkhuizen te maken met de vroegere wijnhandel in de streek. Het hoogste vakwerkhuis is één van de bekendere Riquewihr bezienswaardigheden.

Camping Riquewihr

Op zoek naar een camping Riquewihr? Campings bij Riquewihr zijn er genoeg te vinden. erblijf bijvoorbeeld op Camping Riquewhir, in het hart van de wijnroute.

De Elzas is een populaire streek voor een kampeervakantie. De streek staat bekend om haar heerlijke wijnen, het fraaie groene landschap en mooie pittoreske dorpjes zoals Riquewihr. Zoek een camping vlakbij Riquewihr. Zet hier je tent, vouwwagen of caravan op en ga op ontdekking in de mooie Elzas. Bezoek de fraaie dorpjes in de omgeving en maak een ritje langs de wijnboeren.

camping riquewihr bezienswaardigheden