stadje hvar bezoeken tips

Hvar bezoeken: de beste tips en bezienswaardigheden

Charmant stadje met de prachtige ligging aan de Adriatische zee.

Het is één van de mooiste plekken van Kroatië. Het eiland Hvar en het gelijknamige stadje. Hvar stad ligt op het gelijknamige eiland Hvar. Prachtig gelegen aan het helderblauwe water van de Adriatische zee. Wat maakt Hvar zo mooi? Wij hebben een aantal bezienswaardigheden Hvar op een rijtje gezet. De beste tips om het stadje Hvar te bezoeken

Hvar bezoeken? Hier moet je zeker naartoe

Dwaal rond in het charmante stadje met de smalle steegjes. Je ontdekt allerlei mooie plekjes. In de steegjes vind je allerlei leuke boetiekjes waar locals handgemaakte spulletjes verkopen.

Haven Hvar

De haven met de glimmende jachten. In de haven van Hvar is het een beetje gezien en gezien worden. Desondanks is de haven een prachtige plek om rond te slenteren. Rondom de haven vind je ook talloze mooie restaurants en terrasjes. Mooie plekjes om in de ochtend te genieten van een kopje koffie of later op de dag van een ander lekker drankje.

hvar bezoeken haven hvar

Theater Hvar

In Hvar vind je ook het oudste publieke theater van Europa. Een prachtig gebouw wat heel veel historie uitstraalt. Absoluut de moeite waard om even te bekijken.

Fort Hvar

Vanuit het stadje zie je ook het fort van Hvar boven het stadje uitkomen. Je kunt haar het fort toe wandelen. Let op, want het is een behoorlijke klim. Vervolgens kun je ook het fort beklimmen en vanuit daar genieten van een prachtig uitzicht over het stadje Hvar.

Tip voor een camping Hvar: camping Vira

Op zoek naar een camping in Hvar? In de omgeving Hvar zijn diverse leuke campings te vinden.  Onze tip: ga naar camping Vira. De camping ligt in een mooie baai met een privé kiezelstrand.

Hvar bezoeken? Een camping Hvar is de ideale uitvalsbasis om vanuit daar het eiland en het stadje te ontdekken.

hvar bezienswaardigheden tips