heidelberg bezienswaardigheden heidelberg

Heidelberg bezienswaardigheden: tips voor je bezoek

Een prachtige bestemming én ideaal als tussenstop. 

Wauw! Welke stad is dit? Dit was onze eerste reactie toen wij een foto zagen van de stad Heidelberg. De stad ligt in het zuidwesten van Duitsland. Op (slechts) ongeveer 4 uur rijden van Nederland. Een mooie bestemming voor een lang weekend weg, of iets langer natuurlijk. Maar omdat het dichtbij de snelweg ligt, is Heidelberg ook een aangename tussenstop, op weg naar je vakantie in bijvoorbeeld Italië.

Altstadt Heidelberg

Heidelberg ligt aan de Neckar, ingeklemd tussen twee bergen. De prachtige historische Altstadt Heidelberg is een bezoek meer dan waard. Mooie barokke gebouwen in allerlei kleuren, oude bruggen en heel veel fraaie en gezellige pleintjes en straatjes.

Altstadt Heidelberg is een mooi en levendig centrum. Het heeft een grote aantrekkingskracht en jaarlijks komen er dan ook vele toeristen naar het stadje. Het centrum heeft een aantal mooie pleinen zoals de Karlsplatz, de Kornmarkt, de Marktplatz en de Universitätsplatz. Ook vind je er een aantal mooie kerken zoals de Jesuïtenkerk. Ga hier zeker eens binnen een kijkje nemen. In het oude centrum vind je naast Heidelberg bezienswaardigheden ook een groot aantal winkels, leuke restaurants en terrassen.

Heidelberg bezienswaardigheden: kasteel Heidelberg

Het hoogtepunt van de stad is het imposante kasteel van Heidelberg. Ga hier zeker even rondkijken. Het kasteel Heidelberg torent hoog uit boven de oude stad en ligt mooi verscholen tussen de bossen.

Kasteel Heidelberg is een aaneenschakeling van gotische en renaissance gebouwen, musea en torens. Maak ook een wandeling door de tuin van het kasteel en bewonder de schitterende oude beelden. Vanaf het kasteel geniet je ook van een fraai uitzicht over de stad.

Bekijk de officiële website voor meer tips en informatie Heidelberg bezienswaardigheden.

kasteel heidelberg bezienswaardigheden