food tour antwerpen

Food tour Antwerpen: een culinaire trip in één van de mooiste Belgische steden

Boek een food tour in Antwerpen en ontdek de verborgen parel van België via de heerlijke keuken. Ontdek de beste hotspots van de stad, van traditionele Belgische gerechten tot de internationale keuken, en beleef de ultieme culinaire reis in Antwerpen.

Welkom in Antwerpen, de verborgen parel van België die bekend staat om zijn prachtige architectuur, rijke geschiedenis en heerlijke keuken. Als je van eten houdt, dan is een Antwerpen food tour een must-do activiteit tijdens je bezoek. In dit artikel nemen we je mee op een culinaire reis door de stad en verkennen we de beste food hotspots in Antwerpen. Van traditionele Belgische gerechten tot de internationale keuken, voor elke smaak en elk budget is er iets te vinden op dit heerlijke avontuur. Dus laten we erin duiken en de smaken van Antwerpen ontdekken op een food tour als geen ander!

Historisch Centrum

Begin je Antwerpen food tour in het historische stadscentrum, waar je een verscheidenheid aan traditionele Belgische gerechten kunt vinden. Probeer de Vlaamse stoofpot bij ’t Pakhuis, Belgische frieten bij Frites Atelier en wafels bij Chez Albert.

Internationale Keuken

Antwerpen is een smeltkroes van culturen, en dit wordt weerspiegeld in de diverse eetgelegenheden. Van Italiaanse pizza bij Otomat tot Japanse sushi bij Kouzina, er zijn genoeg internationale keukenopties om te ontdekken.

Lokale markten

Bezoek de markten van Antwerpen, zoals de Vrijdagmarkt of de Vogelmarkt, om de lokale producten te proeven. Je vindt er verse zeevruchten, vlees, groenten, lokale kazen en chocolade.

Trendy restaurants

Antwerpen heeft een bloeiende moderne restaurantscene, met veel trendy plekken die creatieve gerechten serveren. Bezoek The Jane in een gerenoveerde kapel voor een onvergetelijke eetervaring.

Food tour Antwerpen met bier

België staat bekend om zijn bier, en Antwerpen is daarop geen uitzondering. Bezoek Brouwerij De Koninck voor een rondleiding en proeverij, of geniet van een koude pint in een traditioneel Belgisch café zoals Het Elfde Gebod.

Food tour Antwerpen: zeker doen!

Een Antwerpen food tour is een perfecte manier om de rijke smaken en culinaire tradities van België te ervaren. Of je nu houdt van traditionele Belgische gerechten, de internationale keuken of bier, in Antwerpen is er voor elk wat wils. Profiteer dus van de kans om een foodie avontuur aan te gaan en ontdek de beste food hotspots in Antwerpen met een Antwerpen Food Tour.