wandelroute malaga

Wandelroute Malaga: ontdek de verborgen juweeltjes van de stad

Bent je op zoek naar een unieke manier om Malaga te verkennen? Kies voor een mooie wandelroute langs hotspots en verborgen juweeltjes.

Deze wandeling neemt je mee van het gebaande pad af om de verborgen juweeltjes en minder bekende hotspots van de stad te ontdekken.

Malaga is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en cultuur, maar veel van de meest populaire toeristische attracties kunnen druk en overweldigend zijn. Een wandeltocht langs de verborgen juweeltjes van Malaga is een geweldige optie voor degenen die een meer authentieke kant van de stad willen ervaren. Door buiten de gebaande paden te gaan, kunnen bezoekers unieke wijken, charmante cafés en lokale markten ontdekken die vaak door toeristen worden gemist. Deze blogpost deelt een voorgestelde wandelroute die je meeneemt langs een aantal minder bekende maar even fascinerende bezienswaardigheden van Málaga.

Verken het historische centrum van Malaga

Het historische centrum van Malaga is een must-see, maar het kan ook druk en toeristisch zijn. Om de drukte te vermijden, begin je je wandeling vroeg in de ochtend en ga je naar het Plaza de la Merced. Daarvandaan wandel je door de Callé Victoria en bewonder je de prachtige architectuur van de 19e-eeuwse gebouwen. Je komt langs charmante pleinen en verborgen hoekjes voordat je het Romeinse theater bereikt, één van de meest indrukwekkende historische locaties van Málaga.

Ontdek de charme van Pedregalejo

Pedregalejo is een charmant vissersdorpje dat onlangs een populaire bestemming is geworden voor de lokale bevolking. Ga naar het oosten vanuit het centrum langs de Paseo Maritimo Antonio Banderas om er te komen. De wandeling is prachtig, met uitzicht op de Middellandse Zee en de skyline van Málaga. Zodra je Pedregalejo bereikt, wandel dan door de smalle straatjes, bewonder de kleurrijke huizen en stop bij één van de vele visrestaurants voor een heerlijke maaltijd.

Wandelen door de Botanische Tuinen

De Botanische Tuinen van Malaga is een verborgen juweeltje dat veel bezoekers missen. Gelegen aan de voet van het Gibralfaro kasteel, bieden deze tuinen een rustige ontsnapping aan de drukte van de stad. Wandel door de verschillende delen van de tuin, waaronder de cactus- en vetplantentuin en het tropische orchideeënhuis, en geniet van het prachtige uitzicht over de stad.

Snuffelen bij lokale ambachtslieden op de Atarazanas Markt

De Atarazanas Market is een lokale markt met een breed scala aan producten, van verse producten tot handgemaakte ambachten. Het is een geweldige plek om het lokale leven te proeven en de verschillende kraampjes te bekijken. Bekijk de ambachtelijke sectie, waar je prachtige handgemaakte ambachten vindt, waaronder aardewerk, sieraden en textiel.

Geniet van de zoete lekkernijen uit Malaga in de plaatselijke cafés

Malaga staat bekend om zijn heerlijke zoetigheden, zoals churros, gebak en ijs. Als je door de stad wandelt, stop dan bij één van de vele lokale cafés om deze lekkernijen te proeven. Onze favorieten zijn Casa Aranda, een lokaal instituut dat bekend staat om zijn churros, en Casa Mira, een historische ijssalon die al sinds 1890 heerlijke lekkernijen serveert.

Wandelroute Malaga: goed idee!

Door de verborgen juweeltjes van Malaga te verkennen, kunnen bezoekers een glimp opvangen van de authentieke kant van de stad. Van historische buurten tot lokale markten en charmante cafés, er is genoeg te ontdekken tijdens een wandelroute in Malaga.