wandelroute lissabon

Wandelroute Lissabon: bekijk de stad als een local

Ontdek de prachtige stad Lissabon met een leuke wandelroute.

Maar wat maakt een wandelroute in Lissabon zo speciaal? Welke bezienswaardigheden en hotspots zie je onderweg? En hoe haal je het meeste uit je wandeltocht? In deze blogpost beantwoorden we deze vragen en meer, terwijl we de tophighlights van de Wandelroute Lissabon verkennen.

We bespreken het prachtige uitzichtpunt Miradouro de Santa Luzia, waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de stad en de rivier de Taag. Vervolgens gaan we terug in de tijd en verkennen we het middeleeuwse Castelo de São Jorge en zijn kasteelmuren. Daarna dwalen we door de charmante straten van Alfama, een van de oudste wijken van Lissabon, en genieten we van de beelden en geluiden van de traditionele fadomuziek.

Lissabon, ook bekend als Lisboa, is een stad die perfect is om te voet te verkennen. Met zijn kleurrijke straten, prachtige architectuur en prachtige uitzichten is er geen tekort aan dingen om te zien en te doen.

Laten we beginnen met de wandeling!

Stop 1: Miradouro de Santa Luzia

Begin je wandeling met een bezoek aan Miradouro de Santa Luzia. Dit prachtige uitkijkpunt biedt een panoramisch uitzicht over de stad en de rivier de Taag. Bewonder de prachtige azulejotegels en het weelderige groen rond het uitkijkpunt.

Stop 2: Castelo de São Jorge

Ga vervolgens naar Castelo de São Jorge, een middeleeuws kasteel dat een kijkje biedt in de rijke geschiedenis van Lissabon. Wandel langs de kasteelmuren en geniet van het prachtige uitzicht op de stad beneden.

Stop 3: Alfama

Nadat je het kasteel hebt verkend, wandelt je door de kronkelende straatjes van Alfama, een van de oudste wijken van Lissabon. Bewonder de kleurrijke gebouwen, luister naar het geluid van traditionele fadomuziek en stop voor een kopje koffie of een hapje in een van de vele charmante cafés en restaurants.

Stop 4: Praça do Comércio

Vervolg je wandeling naar Praça do Comércio, een van de meest iconische pleinen van Lissabon. Dit grote plein wordt omringd door prachtige arcades en biedt een prachtig uitzicht op de rivier de Taag.

Stop 5: Bairro Alto

Eindig je wandeling in Bairro Alto, een trendy wijk die bekend staat om haar nachtleven en levendige sfeer. Dwaal door de smalle straatjes en ontdek de vele bars, res