Volg de Wandelroute Lissabon en bekijk de stad als een plaatselijke bewoner

Plant je een reis naar Lissabon, Portugal, en wilt je de stad zien als een plaatselijke bewoner? Kijk dan niet verder dan de Wandelroute Lissabon. Ga met ons mee op dit avontuur en ontdek de magie van Lissabon te voet!

Maar wat maakt de Wandelroute Lissabon zo speciaal? Welke bezienswaardigheden en hotspots zie je onderweg? En hoe haal je het meeste uit je wandeltocht? In deze blogpost beantwoorden we deze vragen en meer, terwijl we de tophighlights van de Wandelroute Lissabon verkennen.
We bespreken het prachtige uitzichtpunt Miradouro de Santa Luzia, waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de stad en de rivier de Taag. Vervolgens maken we een uitstapje naar het middeleeuwse Castelo de São Jorge en zijn kasteelmuren. Daarna dwalen we door de charmante straten van Alfama, een van de oudste wijken van Lissabon, en genieten we van de beelden en geluiden van de traditionele fadomuziek.

Lissabon, ook bekend als Lisboa, is een perfecte stad om te voet te verkennen. Met zijn kleurrijke straten, prachtige architectuur en prachtige uitzichten is er geen tekort aan dingen om te zien en te doen.

Laten we beginnen met de wandeling!

Stop 1: Miradouro de Santa Luzia

Begin je wandeling met een bezoek aan Miradouro de Santa Luzia. Dit prachtige uitkijkpunt biedt een panoramisch uitzicht over de stad en de rivier de Taag. Bewonder de prachtige azulejotegels en het weelderige groen rond het uitkijkpunt.

Stop 2: Castelo de São Jorge

Ga vervolgens naar Castelo de São Jorge, een middeleeuws kasteel dat een blik werpt op de rijke geschiedenis van Lissabon. Wandel langs de kasteelmuren en geniet van het prachtige uitzicht op de stad beneden.

Stop 3: Alfama

Nadat je het kasteel heeft verkend, wandelt je door de kronkelende straatjes van Alfama, een van de oudste wijken van Lissabon. Bewonder de kleurrijke gebouwen, luister naar traditionele fadomuziek en stop voor een kopje koffie of een hapje in een van de vele charmante cafés en restaurants.

Stop 4: Praça do Comércio

Vervolg je wandeling naar Praça do Comércio, een van de meest iconische pleinen van Lissabon. Prachtige arcades omringen dit grote plein en bieden een prachtig uitzicht op de rivier de Taag.

Stop 5: Bairro Alto

Eindig je wandeling in Bairro Alto, een trendy wijk die bekend staat om haar nachtleven en levendige sfeer. Dwaal door de smalle straatjes en ontdek de vele bars, restaurants en winkels in de straten.