eusebiuskerk arnhem balkon glas

Trotseer de glazen balkons van de Eusebiuskerk

Met de panoramalift naar de glazen balkons in de Eusebiuskerk in Arnhem.

De Eusebiuskerk is het meest indrukwekkende bouwwerk van Arnhem. De kerk is al 12 eeuwen oud en staat bekend als de eerste kerk van Arnhem. Bij de Slag om Arnhem tijdens de Tweede wereldoorlog werd de kerk voor een groot deel verwoest. Via een ingrijpende restauratie tussen 1947 en 1964 is de kerk grotendeels opnieuw gebouwd.

eusebiuskerk arnhem binnen

De Eusebiuskerk lift is uniek in Europa

De Eusebiuskerk heeft als enige kerkgebouw in Europa een lift in de toren. Een spectaculaire, glazen panoramalift.

Met de lift bereik je het hoogste punt van Arnhem, op 73 meter hoogte. Vanuit de lift krijg je allereerst een kijkje aan de binnenkant van de toren. Wanneer je boven in de toren bent, heb je een weids uitzicht over Arnhem. de Rijn, de Betuwe en de Veluwezoom.

In de toren wordt ook meer tekst en uitleg gegeven over de geschiedenis van de kerk en van Arnhem. Het bezoeken van de toren is dus een leuke én leerzame beleving.

eusebiuskerk uitzicht arnhem

Trotseer de glazen balkons van de Eusebiuskerk

Het is het meest spectaculaire onderdeel van de Eusebiuskerk. De twee glazen balkons aan de oost- en westkant van de toren op 60 meter hoogte. De balkons zijn helemaal van glas, ook de bodem. Deze kan maximaal 6 personen tegelijk dragen.

Durf jij het aan om over deze glazen balkons te lopen? Test je hoogtevrees, maak een selfie, zodat je kunt bewijzen dat je het echt hebt gedaan.

eusebiuskerk arnhem balkon glas

eusebiuskerk arnhem glazen balkons