speurtocht noordwijk wat te doen

Speurtocht Noordwijk

Speuren en wandelen langs het strand en in de oude dorpskern.

[mks_col]

[mks_two_thirds]

Sleutels van de stad in Noordwijk

Deze speurtocht is momenteel niet beschikbaar maar je kunt wel het speurtochten pakket voor andere steden bestellen

Sleutels van de stad is een speurtocht in Noordwijk. Ontdek de bekende plaats aan het strand op een leuke en originele manier. Voor kinderen vanaf 8 jaar oud, maar ook leuk voor volwassenen. Hoe het precies werkt lees je in de uitgebreide speluitleg.

 

Sleutels van de stad speurtocht Noordwijk

[/mks_two_thirds]
[mks_one_third]

[mks_button size=”medium” title=”BESTELLEN” style=”squared” url=”https://www.foodreizen.nl/bestel-digitaal” target=”_self” bg_color=”#50aeb5″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

[/mks_one_third]
[/mks_col]

    • Speurtocht Noordwijk: ontdek de bekende badplaats 
    • Een leuke route en puzzeltocht waarmee je het dorp beter leert kennen
    • De route brengt je naar de mooiste plekjes in het dorp en langs het strand

Wat te doen in Noordwijk?

Wat te doen in Noordwijk? Noordwijk ligt aan de Nederlandse kust, midden in de bollenstreek. Noordwijk wordt ook wel de boemenbadplaats van Nederland genoemd. In het voorjaar staat de omgeving in bloei. De ideale periode om te wandelen en fietsen in Noordwijk. In de kustplaats hangt een gezellige sfeer. Als de zon schijnt is het lekker druk, ook buiten het zomerseizoen. Noordwijk is een heerlijke bestemming voor een dagje uitwaaien of zonnebaden. En om de stad op originele wijze te leren kennen speel je een leuke speurtocht of puzzeltocht Noordwijk.

Wat ga je doen tijdens de speurtocht in Noordwijk?

Speel je Sleutels van de stad in Noordwijk? Dan maak je een mooie wandeling langs het strand en door de oude binnenstad. Wat ga je bijvoorbeeld doen tijdens de speurtocht?

  • Je maakt een wandeling langs het mooie zandstrand
  • Dwaal rond in de historische binnenstad, de prachtige oude dorpskern
  • Beklim de toren van de Oude Jeroenskerk en geniet van het uitzicht over land en zee

Stadswandeling Noordwijk

Sleutels van de stad is een originele stadswandeling in Noordwijk. Eigenlijk is het een dorpswandeling, want Noordwijk is geen stad. In de 14de eeuw vroeg Noordwijk stadsrechten aan, maar deze werden afgewezen. Dus is Noordwijk nog gewoon een dorp.

Wist je dat Noordwijk een dorp is met een lange geschiedenis? Al 2000 jaar voor Christus woonden er mensen op dezelfde plek. Ongeveer 1200. Vermoedelijk allemaal vissers.

De stadswandeling Noordwijk brengt je langs de leukste bezienswaardigheden en mooiste plekjes. Maak een wandeling langs het strand, bewonder de Noordwijkse vuurtoren en bezichtig de Oude Jeroenskerk. Vanaf de toren heb je bijvoorbeeld een mooi uitzicht over de bollenvelden. Bezoek ook Noordwijk-Binnen, de oude dorpskern. Hier waan je je in de middeleeuwen.

Tussendoor even winkelen in Noordwijk

Winkelen in Noordwijk. Leuk om te doen tijdens het spelen van de speurtocht. Het is geen grote winkelplaats maar toch zijn er allerlei leuke winkels te vinden. Ga dan naar de Hoofdstraat. De lange winkelstraat bij Noordwijk aan zee.