speurtocht coevorden wat te doen

Speurtocht Coevorden

Ontdek het pittoreske en historische plaatsje Coevorden. 
[mks_col]

[mks_two_thirds]

Deze speurtocht is momenteel niet beschikbaar maar je kunt wel het speurtochten pakket voor andere steden bestellen

Sleutels van de stad in Coevorden

Sleutels van de stad Coevorden is een leuke stadswandeling en puzzeltocht. Perfect om de mooiste bezienswaardigheden van het stadje te ontdekken. Voor kinderen vanaf 8 jaar oud, maar ook leuk voor volwassenen. Hoe het precies werkt lees je in de uitgebreide speluitleg.

Sleutels van de stad, editie Coevorden 

[/mks_two_thirds]
[mks_one_third]

[mks_button size=”medium” title=”BESTELLEN” style=”squared” url=”https://www.foodreizen.nl/bestel-digitaal” target=”_self” bg_color=”#50aeb5″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

[/mks_one_third]
[/mks_col]

    • Speurtocht Coevorden: ga op ontdekking in het mooie, historische centrum
    • Een stanswandeling en puzzeltocht met leuke en leerzame vragen
    • De route brengt je naar de mooiste bezienswaardigheden en belangrijkste highlights

Wat te doen in Coevorden?

Wat te doen in Coevorden? Coevorden is een oude stad in de provincie Drenthe, niet ver van de Duitse grens. Het oude centrum is nog gedeeltelijk intact en op een mooie manier aangevuld met nieuwere bouw. Het meest in het oog springende bouwwerk op de markt van Coevorden is theater de Hofpoort. In dit gebouw is ook het gemeentehuis gevestigd. Verder is ook het kasteel van Coevorden een mooie bezienswaardigheid. Bij mooi weer is het hier heerlijk vertoeven op het buitenterras.

Highlights van de speurtocht Coevorden

De speurtocht Coevorden is een leuke stadswandeling en puzzeltocht in Coevorden. Volg de route en ontdek de mooiste plekjes van het stadje. Wat ga je doen tijdens de speurtocht?

  • Wandel over de bijzondere loopbrug bij het kasteel
  • Kom tot rust bij het kasteel van Coevorden, binnen of buiten op het terras
  • Neem een kijkje bij theater de Hofpoort, het indrukwekkende gebouw aan de markt

Het prachtige kasteel van Coevorden stamt oorspronkelijk uit de elfde eeuw maar is in de zestiende eeuw verbouwd. Nu is het een hotel-restaurant. Hier kun je heerlijk eten of genieten van een drankje.

Andere bezienswaardigheden in Coevorden zijn het standbeeld en fontein ´Ganzen Geesje´, de hervormde kerk, korenmolen de Arend en het stedelijk museum van Coevorden. Het museum is prachtig gevestigd in oude pakhuizen. Zoek je vertier voor de kinderen? Ga dan naar Plopsa indoor Coevorden.

Ontdek de geschiedenis van Coevorden

Al minimaal sinds de elfde eeuw na Christus is Coevorden bewoond. De naam Coevorden verwijst naar een plaats in de rivier waar koeien doorheen kunnen lopen. De stad werd in de zestiende eeuw belegerd door de Spanjaarden. In 1592 lukte het prins Maurits om de stad te bevrijden. De Spanjaarden staken Coevorden toen in brand. Alle gebouwen werden vernield.

De historische gebouwen die nu nog in de stad te vinden zijn, stammen dus van na deze brand. De stad zou later nog een aantal keer veroverend worden. Eerst door de Bisschop van Munster en aan het einde van de achtiende eeuw door de Fransen. De Fransen hebben de stad bijna twintig jaar in handen gehad.