Food tours zijn een heerlijke manier om een stad te ervaren. Sevilla staat bekend als de thuisbasis van verschillende culturele achtergronden, die allemaal hun stempel drukken op de eetcultuur; Met een food tour kun je dit allemaal ontdekken.
Ben je een echte foodie? Dan wil je de Sevilla Fair niet missen – een jaarlijks evenement dat in april zowel de lokale bevolking als toeristen aantrekt die samenkomen om de verschillende Andalusische lekkernijen te proeven. Een heerlijke onvergetelijke ervaring!
Empanadas Malvon
Wil je de eetcultuur van Sevilla ervaren? Denk dan eens aan een culinaire rondleiding. Onder leiding van lokale chef-koks of restauranteigenaren kunnen gasten tijdens deze rondleidingen meer te weten komen over de geschiedenis en eetcultuur van Sevilla terwijl ze heerlijke maaltijden proeven.
Tijdens deze tour leer je paella bereiden terwijl je geniet van een fantastisch uitzicht op de stad. Daarnaast geniet je van een glas sangria en een traditioneel lokaal dessert om de ervaring compleet te maken. Deze activiteit is een ideale activiteit voor vrienden en families die op zoek zijn naar quality time samen terwijl ze genieten van heerlijke maaltijden!
Bezoek een voortreffelijke taberna waar je kunt genieten van Pringa en klassieke Spaanse omelet gerechten, Iberische ham, lokaal vleeswaren en wijn-/sherry cocktails!
Empanadas Malvon is een door een familie gerunde bakkerij die authentieke Argentijnse empanadas aanbiedt, gemaakt volgens oude recepten en ingrediënten uit Argentinië. Daarnaast biedt deze smakelijke plek drankjes zoals koffie en bier, maar ook alfajores – zoete lekkernijen gemaakt van dulce de leche of karamel bedekt met witte of pure chocolade als dessert!
Palo Cortao
Palo Cortao (Carrer Nou de la Rambla 174) is een geliefde lokale favoriet, die invloeden put uit de Andalusische, Catalaanse en Joodse cultuur in een authentieke en toch moderne setting. Hun menu biedt verrassende variatie, terwijl ze toch vasthouden aan klassieke recepten; bovendien beschikken ze over een indrukwekkende sherryselectie met verschillende zeldzame variëteiten.
Bij onze tweede stop op onze tour proefden we 18e-eeuwse sinaasappelwijn, gerijpte manchego-kaas uit 1908 en chicharrones geserveerd in een historische taverne uit 1908. Vanuit een half ovaalvormige bar in de buurt proefden we sherry met sterke citrustonen die er overheen dansten. je tong terwijl je leert hoe Romeinse ruïnes in de buurt indirect de Andalusische keuken beïnvloedden.
Geen reis naar Sevilla zou compleet zijn zonder de beroemde culinaire scene te proeven, dus maak van de gelegenheid gebruik om een Spaanse kookcursus van Devouring Spain Seville te boeken voor een meeslepende ervaring van 3 uur in een privékeuken. De prijs lijkt misschien hoog, maar geloof ons: deze 3 uur durende ervaring is de prijs zeker waard!
Tijdens deze les word je begeleid door een expert terwijl je je eigen tapas maakt en Spaanse kooktechnieken leert, zoals paella en gazpacho! Aan het einde van de avond kun je proeven wat je hebt gemaakt en genieten van een door experts geleide eet- en drinkcrawl in enkele van de beste bars van de stad!
Triana’s markt
De Mercado de Triana is de bekendste markt van Sevilla. Gelegen op de plek van een historisch kasteel, biedt deze kakofonie van verse groenten- en fruitkraampjes, maar ook speciaalslagers en kaashandelaren hier voor elk wat wils. Ontdek hoe Reconquista indirect de Sevilliaanse keuken beïnvloedde toen Joodse en Arabische technieken tijdens uw bezoek hier in lokale recepten werden geïntegreerd.
Terwijl je je food tour voortzet, is stop vier een gezellige buurttaberna die wordt gerund door een boeiend duo dat in hun kleine keuken een aantal van de meest innovatieve tapas van de stad maakt – zoals Pringa, klassieke Spaanse omelet en ansjovis in azijn!
Triana onderscheidt zich als een oase van het toeristische centrum van de stad, met ouderwetse restaurants vol met locals die elkaar allemaal bij naam kennen. Bovendien was Triana de plek waar de flamenco ontstond, dus een bezoek hier brengt je terug in de tijd – het is een kans om je te verdiepen in een belangrijk deel van de geschiedenis van Andalusië – en niet te vergeten food tour door lokale eetgelegenheden en markten met fantastische cultuur om van te genieten tijdens dit prachtige culinaire avontuur ! Denk echter aan je camera, want deze geweldige straatscènes maken geweldige foto’s tijdens food tours!
Festival der Naties
Sevilla is een genot voor levensgenieters. Met Moorse invloeden die worden weerspiegeld in iconische bezienswaardigheden en met een van de grootste gotische kathedralen ter wereld, bruist Sevilla van Andalusische passie in elke denkbare zin – de cultuur is overal in de stad te zien, van Moorse architectuur tot de grote gotische kathedraal en van Moorse invloeden die te vinden zijn in iconische Van oriëntatiepunten tot Moorse invloeden, van oriëntatiepunten tot Moorse invloeden, uitgedrukt door straatgitaristen die flamencodeuntjes tokkelen, variërend van een openluchtcaféscène tot vele eet- en drinkgelegenheden binnen de grenzen – Sevilla biedt voor elk wat wils als het gaat om eet- en drinkgelegenheden!
No Lugar
Sevilla staat misschien bekend om zijn prachtige monumenten en smalle straatjes, maar de lokale bevolking houdt ook van eten! Bezoek de Andalusische hotspot Sevilla niet zonder een of meer van de ruim 4000 tapasbars te hebben geproefd (volgens sommige schattingen).
Bar-restaurants in de stad zijn een must. Beginnend met een drankbestelling en het selecteren van twee of drie borden om te delen – er kan van alles worden genoten, van verse zeevruchten en gezouten vlees, patatas bravas of zelfs gegrilde octopus – waarbij Christoffel Columbus deze speciale specerij uit Zuid-Amerika heeft geïntroduceerd – en de laatste bloei heeft toegevoegd .
Als je van bier houdt, bezoek dan Maquila Bar voor een plezierige en unieke brewpub-ervaring met een indrukwekkende verscheidenheid aan brouwerijen en hun eigen merk, plus heerlijke voedselcreaties.
Montaditos (kleine sandwiches) zorgen voor een heerlijke middagsnack wanneer ze samen met een koud glas sherry of bier worden genuttigd, en Sevillanos waarderen vooral het aanbod van gebakken vis, verkrijgbaar bij een van de freidurias van Sevilla.
Mercado Lonja del Barranco is een oude vismarkt die is omgetoverd tot een internationale eet- en drinkhotspot en biedt bezoekers een spannende eet- en drinkervaring in deze bruisende metropool. Er is hier een verbazingwekkend aanbod aan afhaal- en straatvoedselaanbiedingen, variërend van noedeldozen en sushischotels tot veel varkensvlees en ham!