food tour le marais

Le Marais Food Tour: een culinair avontuur in de meest trendy wijk van Parijs

Ga op een culinaire tour door Le Marais, de meest trendy wijk in Parijs, en ontdek de beste culinaire hotspots in deze historische buurt.

Le Marais is een Parijse buurt die bekend staat om haar rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige culinaire scene. Het is de thuisbasis van een aantal van de beste restaurants, cafés en eetstalletjes van de stad, waardoor het de perfecte bestemming is voor een food tour. In dit artikel nemen we je mee op een culinair avontuur door Le Marais, met aandacht voor de beste food hotspots in de wijk. Dus grijp je eetlust en laten we op ontdekkingstocht gaan!

1-Begin je tour op Rue des Rosiers en probeer de beste falafel in Parijs bij L’As du Fallafel of Mi-Va-Mi:

Rue des Rosiers is een beroemde straat in Le Marais, bekend om zijn Joodse geschiedenis en cultuur. Het is ook beroemd om zijn heerlijke falafel, die zowel locals als toeristen aantrekt. L’As du Fallafel en Mi-Va-Mi zijn twee populaire falafelzaken in deze straat, die allebei heerlijke falafelbroodjes serveren, gevuld met verse ingrediënten, sauzen en kruiden. De rijen kunnen lang zijn, maar het wachten is het waard!

2-Lever wat zoete lekkernijen aan bij Jacques Genin, een bekende chocolatier en patissier beroemd om zijn bonbons, karamels en gebak:

Jacques Genin is een gevierd patissier en chocolatier in Parijs, bekend om zijn voortreffelijke bonbons, karamels en gebak. Zijn winkel in Le Marais is een must voor iedereen die van zoetigheid houdt. Je kunt zijn verrukkelijke creaties ter plaatse proeven of meenemen. Zijn gezouten boterkaramel en mille-feuille zijn bijzonder populair bij bezoekers.

3-bezoek de Marché des Enfants Rouges, de oudste overdekte markt van Parijs, en proef diverse eetkraampjes, van Marokkaanse couscous tot Japanse bento-doosjes:

Marché des Enfants Rouges is de oudste overdekte markt in Parijs, gelegen in Le Marais. Het is een geweldige plek om een verscheidenheid aan keukens uit de hele wereld te proeven, waaronder Marokkaans, Libanees, Japans en Frans. De markt heeft een levendige sfeer en is een geweldige plek om verse producten, vleeswaren, kazen en gebak te kopen.

4-Geniet van de hedendaagse Amerikaanse keuken met een Franse twist in restaurant Ellsworth, bekend om zijn gebakken kip en koekjes:

Ellsworth is een trendy restaurant in Le Marais, gespecialiseerd in de hedendaagse Amerikaanse keuken met een Frans tintje. Het restaurant staat bekend om zijn gebakken kip en koekjes, die ongelooflijk populair zijn bij de plaatselijke bevolking en bezoekers. Het menu is ontworpen om te delen, dus het is een geweldige plek om naartoe te gaan met vrienden of familie.

5-Eindig je tour bij Candelaria, een verborgen bar in speakeasy-stijl, en probeer een aantal van de beste handgemaakte cocktails in Parijs:

Candelaria is een verborgen bar in Le Marais, toegankelijk via een kleine tacokraam aan de voorkant. De bar heeft een speakeasy-stijl sfeer en staat bekend om zijn handgemaakte cocktails, gemaakt met hoogwaardige ingrediënten en veel creativiteit. Het is een geweldige plek om je food tour af te sluiten en te ontspannen met een heerlijk drankje.

Conclusie:

Concluderend is een food tour door Le Marais een uitstekende manier om de levendige en diverse eetscene van Parijs te ervaren. Van hartige falafel tot zoet gebak en van verse zeevruchten tot handgemaakte cocktails, Le Marais heeft elke fijnproever iets te bieden. Dus trek je wandelschoenen aan, neem je eetlust mee en maak je klaar om te genieten van het beste eten in Parijs!