food tour zeeland

Food tour Zeeland: geniet van heerlijke lekkernijen

Ga op een culinaire reis door Zeeland en ontdek de top food hotspots. 

Zeeland moet op je lijstje staan als je houdt van culinaire ervaringen. Deze regio, gelegen in het zuidwesten van het land, staat bekend om zijn verse zeevruchten, lokaal geteelde groenten en fruit, ambachtelijke kaas en wijn. Een food tour Zeeland is een fantastische manier om de verborgen juweeltjes van de regio te ontdekken, lokale producenten te ontmoeten en te genieten van heerlijke lekkernijen. In deze post verkennen we de top food hotspots in Zeeland en stellen we een specifieke route voor die je kunt volgen om het meeste uit je food tour ervaring te halen.

Oosterscheldekreeft: een Zeeuwse delicatesse

In Zeeland vind je de Oosterscheldekreeft, een delicatesse waar liefhebbers van zeevruchten erg naar op zoek zijn. De Oosterscheldekreeft wordt duurzaam gevangen in de Oosterschelde, een zoutwatermonding, en heeft een unieke smaak door het voedselrijke water. Als je van zeevruchten houdt, is een bezoek aan een van de vele restaurants met Oosterscheldekreeft een must.

Zeeuwse oestercultuur: vers en heerlijk

Zeeland staat ook bekend om zijn oestercultuur. De verse en heerlijke Zeeuwse oesters zijn een delicatesse die je rauw of gekookt kunt eten. Als je van oesters houdt, ga dan naar Yerseke, de oesterhoofdstad van Nederland, en bezoek een van de vele oesterkwekerijen. Je kunt de oesters zelfs rechtstreeks uit het water proeven.

Ambachtelijke kaas en wijn uit de regio

Zeeland staat niet alleen bekend om zijn zeevruchten, maar ook om zijn ambachtelijke kaas en wijn. De regio heeft een lange traditie in de productie van hoogwaardige kaas, zoals de romige geitenkaas uit Schouwen-Duiveland. Je kunt ook een van de vele wijngaarden in Zeeland bezoeken en de lokaal geproduceerde wijnen proeven.

Zeeuwse fruitboomgaarden en bessenboerderijen:

In Zeeland vind je veel fruitboomgaarden en bessenboerderijen. De regio staat bekend om zijn sappige appels, peren en aardbeien. Bezoek een van de fruitboomgaarden of bessenboerderijen en leer meer over het productieproces. U kunt zelfs uw fruit plukken en er ter plekke van genieten.

Proef de versheid op lokale boerenmarkten

Tot slot is een bezoek aan een van de lokale boerenmarkten een must tijdens je food tour Zeeland. Op de markten vind je lokaal geteelde groenten en fruit, ambachtelijke kaas en andere streekproducten. De boerenmarkten zijn een geweldige plek om lokale producenten te ontmoeten, de versheid van de producten te proeven en zelfs wat mee naar huis te nemen.

Food tour Zeeland: een heerlijke ervaring!

Zeeland is een paradijs voor fijnproevers en een food tour door de regio is een fantastische manier om de verborgen juweeltjes van het gebied te ontdekken. Zeeland heeft iedereen iets te bieden, van verse zeevruchten tot ambachtelijke kaas en wijn. Volg de door ons voorgestelde route en geniet onderweg van heerlijke lekkernijen. Een foodtour Zeeland is een heerlijke ervaring.