Dagje uit Den Bosch

Dagje uit Den Bosch met kinderen? Samen op ontdekking in de stad Den Bosch? De leukste plekken zien en meer leren over de historie van de stad? Speel Sleutels van de stad, editie Den Bosch. De ideale speurtocht voor het ontdekken van stadjes.

Dagje uit Den Bosch met kinderen

Bourgondische gezelligheid, een boeiende historie en belangrijke bezienswaardigheden. In Den Bosch is echt genoeg te ontdekken. Wil je Den Bosch écht beter leren kennen en zijn je kinderen al wat ouder (vanaf 8 jaar oud)? Met Sleutels van de stad, editie Den Bosch, ontdek je de mooiste plekken en kom je interessante dingen te weten over de stad. Een leuke, leerzame en ook gezellige activiteit om samen te spelen tijdens een dagje uit Den Bosch.

De speelduur is ongeveer 2 tot 3 uurtjes. Maar er is geen tijdslimiet, dus als je tussendoor verder op ontdekking wilt gaan, kun je dat gerust doen. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de mooie wijk Uylenburg. bezoek de indrukwekkende Sint-Janskathedraal of maak een boottochtje door de Binnendieze.

dagje uit den bosch binnendieze

 

Stadjes ontdekken is echt wel leuk

Kinderen vinden het vaak niet zo leuk om stadjes te bezoeken tijdens een dagje uit of vakantie. Sleutels van de stad wil het graag ook wat leuker maken voor kinderen, want stadjes ontdekken kan echt ontzettend leuk én leerzaam zijn.

Sleutels van de stad is een spel dat je speelt in een stadje dat je graag wilt ontdekken. Een soort speurtocht. Het doel van het spel is het oplossen van een mysterie. De sleutels van de stad zijn lang geleden verdwenen door toedoen van een oude stadsbestuurder. Met een oude schatkaart met vragen en opdrachten ga je op zoek naar de geheime locatie van de sleutels.

Gaan jullie op ontdekking met Sleutels van de stad? Door de route van de schatkaart te volgen kom je ook direct op de mooiste plekjes van de stad.

Tips voor tussendoor

Ben je wat langer in Den Bosch? Blijf je bijvoorbeeld overnachten? In Den Bosch is genoeg te beleven, ook met kinderen. Meer informatie over wat te doen en waar te gaan? Kijk dan op de website van Bezoek Den Bosch.