wat te doen in avignon spel

Avignon

Een sfeervolle, historische speurtocht door een unieke stad.
[mks_col]

[mks_two_thirds]

Sleutels van de stad in Avignon

Sleutels van de stad is een speurtocht, vakantiespel en stadswandeling in één. Voor kinderen vanaf 8 jaar oud, maar ook leuk voor volwassenen. Hoe het precies werkt lees je in de uitgebreide speluitleg.

 

Sleutels van de stad, editie Avignon

[/mks_two_thirds]
[mks_one_third]

[mks_button size=”medium” title=”BESTELLEN” style=”squared” url=”https://www.foodreizen.nl/bestel-digitaal” target=”_self” bg_color=”#50aeb5″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

[/mks_one_third]
[/mks_col]

    • Een speurtocht in de historische stad Avignon
    • Een leuk en leerzaam vakantiespel om de stad te ontdekken
    • De route brengt je naar de mooiste bezienswaardigheden en leukste plekken van Avignon

Wat te doen in Avignon?

Wat te doen in Avignon? Avignon is een unieke stad met een rijke historie. Het heeft belangrijke bezienswaardigheden maar ook een sfeervolle binnenstad. Het centrum is in zijn geheel opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De route van Sleutels van de stad brengt je naar alle mooie plekken.

Wat ga je doen tijdens de speurtocht in Avignon?

Sleutels van de stad is de perfecte manier om een stad te ontdekken. Wij vertellen je graag onze tips voor tussendoor, over wat te doen in Avignon tijdens de speurtocht.

Bezichtig het Palais des Papes. In de periode van 1309 tot 1377, tijdens de ballingschap uit Rome, zetelden de pauzen in Avignon. In die tijd werd het grootste gotische bouwwerk van Frankrijk gebouwd. Als paleis én als fort voor de pauzen. Absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Maak een wandeling over de Pont d’Avignon. De brug, met als originele naam Pont Saint-Bénézet, is bijna 900 meter lang. Deze zogenoemde boogbrug werd al gebouwd in de twaalfde eeuw. Van de oorspronkelijk 22 bogen zijn er nog meer enkele zichtbaar.

Bezoek het pittoreske straatje Rue des Teinturiers. Het sfeervolle straatje is aangelegd met stenen uit de Durance-rivier. Langs het straatje loopt het water uit de rivier de Sorgue, met daarin een aantal oude waterraderen. In de zomer is het in het straatje aangenaam koel dankzij het water en de schaduw. Ook zijn er allerlei leuke restaurantjes en cafés te vinden.