Arles

Speur, ontdek en beleef de historische en gezellige stad Arles. 
[mks_col]

[mks_two_thirds]

Sleutels van de stad in Arles

Let op: beschikbaar vanaf april 2020

Sleutels van de stad is een speurtocht, vakantiespel en stadswandeling in één. Voor kinderen vanaf 8 jaar oud, maar ook leuk voor volwassenen. Hoe het precies werkt lees je in de uitgebreide speluitleg.

 

Sleutels van de stad, editie Arles

[/mks_two_thirds]
[mks_one_third]

[mks_button size=”medium” title=”BESTELLEN” style=”squared” url=”https://www.foodreizen.nl/bestel-digitaal” target=”_self” bg_color=”#50aeb5″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

[/mks_one_third]
[/mks_col]

    • Een speurtocht in de bijzondere stad Arles
    • Een leuk en leerzaam vakantiespel om de stad te ontdekken
    • De route brengt je naar de mooiste bezienswaardigheden en leukste plekken van Arles

Wat te doen in Arles?

Wat te doen in Arles? Wist je dat Arles qua oppervlakte de grootste stad van Frankrijk is? Wist je dat Vincent van Gogh hier veel van zijn beroemde schilderijen heeft gemaakt? Het geeft in ieder geval aan dat er in Arles veel te ontdekken is.

Wat ga je doen tijdens de speurtocht in Arles?

Arles is een bijzondere, historische stad. Gaan jullie hier op ontdekking? Wij vertellen je graag onze tips voor tussendoor, over wat te doen in Arles tijdens de speurtocht.

Beleef de historie in de Arena van Arles. Een oud Romeins amfitheater midden in de stad, gebouwd in het jaar 90 voor Christus. In de arena werden spelen georganiseerd zoals wagenrennen en gevechten. Tegenwoordig zie je hier festivals, stierengevechten en andere shows. Eén van de vier verdedigingstorens van de arena staat nog altijd helemaal overeind. Klim naar de top van de toren voor een mooi uitzicht over Arles.

Bekijk het portaal van het klooster Saint-Trophime. Eén van de belangrijkste Romeinse gebouwen van de stad Arles. Vanaf het plein Place de la Republique heb je zicht op het portaal van het klooster, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het staat bekend om de prachtige Romeinse beeldhouwwerken. De plek ligt op de route van de Sleutels van de stad – tocht.

Geniet van de ontspannen sfeer op één van de terrasjes. Arles heeft niet alleen mooie bezienswaardigheden, maar is vooral ook een leuke, gezellige stad. Je vindt er allerlei leuke terrasjes, bijvoorbeeld bij het Place du Forum. Een leuk café met een Nederlands tintje is het Van Gogh Café met het gezellige buitenterras.