speurtocht elburg wat te doen

Speurtocht Elburg

Ontdek het bijzondere en charmante stadje aan het Veluwemeer. 
[mks_col]

[mks_two_thirds]

Deze speurtocht is momenteel niet beschikbaar maar je kunt wel het speurtochten pakket voor andere steden bestellen

Sleutels van de stad in Elburg

Sleutels van de stad Elburg is een leuke en leerzame speurtocht. Perfect om Elburg in een paar uurtjes te ontdekken. Voor kinderen vanaf 8 jaar oud, maar ook leuk voor volwassenen. Hoe het precies werkt lees je in de uitgebreide speluitleg.

 

Sleutels van de stad, editie Elburg

[/mks_two_thirds]
[mks_one_third]

[mks_button size=”medium” title=”BESTELLEN” style=”squared” url=”https://www.foodreizen.nl/bestel-digitaal” target=”_self” bg_color=”#50aeb5″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

[/mks_one_third]
[/mks_col]

  • Speurtocht Elburg: ontdek het eeuwenoude stadje
  • Een origineel spel met leerzame vragen om het stadje beter te leren kennen
  • De route brengt je naar de mooiste bezienswaardigheden en belangrijkste highlights

Wat te doen in Elburg?

Wat te doen in Elburg? Elburg is een charmant stadje aan het Veluwemeer. Eeuwenoud, en dat zie je terug in de bezienswaardigheden. Rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en een aantal oorlogsmonumenten. Een bijzondere stad om te leren kennen. De speurtocht van Sleutels van de stad is een leuke manier om de stad te ontdekken. Origineel en leerzaam. Je maakt een wandeling langs alle historische plekken. Daarna nog niet genoeg gezien? Onze tip: even buiten Elburg vind je schitterende landgoederen zoals Landgoed Klarenbeek in Doornspijk.

Highlights van de speurtocht Elburg

De speurtocht in Elburg brengt je langs de mooiste bezienswaardigheden en bekende highlifhts. Een leuke ervaring. Wat ga je doen tijdens de speurtocht? Hieronder 3 voorbeelden:

 • Bekijk het leven van vroeger bij het Muurhuisje
 • Wandel door de historische wijk ‘Joods Elburg’
 • Bezoek de haven en eet een visje bij de traditionele palingrokerij A van Triest & Zn.

Op de route: tips voor tussendoor in Elburg

Ga je een dagje naar Elburg en heb je naast de speurtocht nog wat meer tijd? Wij hebben nog meer leuke tips. Leuk om voor de speurtocht te doen, tussendoor of na afloop.

 • Met Sleutels van de stad krijg je een goed beeld van Elburg. Wil je een nog beter beeld krijgen? Bezoek dan Museum Elburg. Parkeer je auto bij Het Schootsveld (gratis). Dit is vrijwel naast het museum. Het museum is gevestigd in het voormalige Agnietenconvent (vrouwenklooster). Het museum heeft verschillende thema’s aan de hand waarvan je de stad beter leert kennen.
 • Wil je actief bezig zijn? Beklim de toren van De Grote of St. Nicolaaskerk. Gelegen in de hoek van de stad. Klim naar boven via de stenen wenteltrap. 158 treden. Boven heb je een prachtig uitzicht over het stadje. Je ziet dan ook duidelijk het stratenplan met de rechte hoeken. Ook heb je mooi zicht op de haven en verdere omgeving. Het bezichtigen van de kerk en beklimmen van de toren is mogelijk van half mei tot half september. Van dinsdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur.