Dagje uit Maastricht

Dagje uit Maastricht met kinderen? Samen op ontdekking in het mooie Maastricht? Speel Sleutels van de stad, editie Maastricht. Een leuk en leerzaam spel voor het ontdekken van stadjes.

Dagje uit Maastricht met kinderen

Maastricht wordt gezien als één van de leukste bestemmingen voor een stedentrip in Nederland. Wat maakt Maastricht zo leuk? De mooie wijken om rond te dwalen, historische bezienswaardigheden en het bruisende en gezellige centrum.

Ga je samen met kinderen op ontdekking in Maastricht en wil je de stad ook écht beter leren kennen? Met Sleutels van de stad bezoek je de mooiste plekken, je leert leuke weetjes en het is een gezellig spel om samen te spelen. Een leuke en leerzame activiteit voor kinderen vanaf 8 jaar oud. Maar stiekem ook leuk voor volwassenen ; )

De speelduur is ongeveer 2 tot 3 uurtjes, maar er is geen tijdslimiet. Je hebt dus genoeg tijd om tussendoor dingen te bekijken en te doen in de stad. Bezoek bezienswaardigheden zoals de Sint Servaasbasiliek of neem plaats op één van de gezellige terrasjes aan het Vrijthof.

Stadjes ontdekken is echt wel leuk

Kinderen ervaren het bezoeken en bezichtigen van stadjes vaak niet als iets leuks. Daar wil Sleutels van de stad iets aan doen, want stadjes ontdekken kan echt ontzettend leuk én leerzaam zijn. We moeten het alleen wat leuker maken.

Sleutels van de stad is een spel, een soort speurtocht, om stadjes te ontdekken. Het doel van het spel is het oplossen van het mysterie van de sleutels van de stad. In de middeleeuwen waren de sleutels van belangrijke, symbolische waarde. Deze werden bewaakt door stadsbestuurders, maar een oude stadsbestuurder van Maastricht heeft de sleutels opgeborgen op een geheime plek. De sleutels zijn nooit meer teruggevonden; er is alleen een oude schatkaart. Met de oude schatkaart met vragen en opdrachten ga je op zoek naar de geheime locatie van de sleutels.

Gaan jullie op ontdekking met Sleutels van de stad? Door de route van de schatkaart te volgen kom je ook direct op de mooiste plekjes van Maastricht, zoals:

Tips voor tussendoor

Tijd voor nog meer leuke activiteiten in Maastricht? Op Bezoekmaastricht.nl vind je nog meer leuke tips voor ‘zien en doen’ in Maastricht.

dagje uit maastricht