Dagje uit Groningen

Dagje uit Groningen met kinderen? Willen jullie samen op ontdekking in de mooie stad Groningen? Speel Sleutels van de stad, editie Groningen. Een leuk en leerzaam spel voor het ontdekken van stadjes. Ook leuk voor volwassenen ; )

Dagje uit Groningen met kinderen

Een boeiende historie en belangrijke bezienswaardigheden. In Groningen is echt genoeg te ontdekken. Wil je Groningen écht beter leren kennen en zijn je kinderen al wat ouder (vanaf 8 jaar oud)? Met Sleutels van de stad, editie Groningen, ontdek je de mooiste plekken en leer je leuke weetjes over de stad. Een leuke en leerzame activiteit. En gezellig om samen te spelen tijdens een dagje uit in Groningen.

Het spel duurt ongeveer 2 tot 3 uurtjes. Maar je kunt er ook de hele dag aan besteden want er is geen tijdslimiet. Dus neem tussendoor vooral ook de tijd om op ontdekking te gaan. Wandel door de mooie straatjes en steegjes of rust uit op een terrasje aan één van de vele gezellige pleinen.

Stadjes ontdekken is echt wel leuk

Kinderen vinden het vaak niet zo leuk om stadjes te bezoeken tijdens een dagje uit of vakantie. Sleutels van de stad wil het graag ook wat leuker maken voor kinderen, want stadjes ontdekken kan echt ontzettend leuk én leerzaam zijn.

Sleutels van de stad is een spel dat je speelt in een stadje dat je graag wilt ontdekken. Een soort speurtocht. Het doel van het spel is het oplossen van een mysterie. De sleutels van de stad zijn lang geleden verdwenen door toedoen van een oude stadsbestuurder. Met een oude schatkaart met vragen en opdrachten ga je op zoek naar de geheime locatie van de sleutels.

Gaan jullie op ontdekking met Sleutels van de stad? Door de route van de schatkaart te volgen kom je ook direct op de mooiste plekjes van de stad.

Tips voor tussendoor

Ben je wat langer in Groningen? Blijf je bijvoorbeeld overnachten? In Domburg is genoeg te beleven, ook met kinderen.