Rochefort bezienswaardigheden: kleurrijk bloemendorp in Bretagne

Het kleurrijke bloemendorp in Bretagne.

Rochefort-en-Terre is één van de mooiste dorpjes in Frankrijk. In 2016 werd het dorp door de Fransen zelf verkozen tot het favoriete dorpje van Frankrijk. Rochefort-en-Terre ligt in een mooie omgeving in het zuiden van Bretagne. De omgeving staat bekend als de bloementuin van de streek. Rochefort-en-Terre wordt ook wel het bloemendorp genoemd. De bloemen zie je overal terug in de mooie straatjes en op de pittoreske pleintjes in het dorpje.

Wat zijn de mooiste Rochefort bezienswaardigheden?

Rochefort-en-Terre heeft een pittoresk historisch centrum. Met prachtige huizen een chateau en een kerkje. In de zomer is al dit moois alleen bereikbaar te voet.

Ook de oude parochiekerk is de moeite waard om te bezoeken. Deze werd gebouwd in de twaalfde eeuw. Later zijn nog andere delen aangebouwd. Binnen staat ook een mooi altaarstuk uit de achttiende eeuw.

Rochefort-en-Terre ligt in een prachtig gebied in het zuiden van Bretagne dat bekend staat als de bloementuin van de streek. Nu zijn wij wel wat gewend in Nederland als het om bloemen gaat, maar dit dorp kan zich qua bloemen meten met wat wij hier in Nederland hebben. De straatjes en pleintjes in het dorp zijn in een uitzonderlijk goede conditie.